Verzekeraar Aegon steekt € 45 mln in Duits zeewindpark

meerwind siemens

06-01-2016 10:03 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse verzekeraar en investeerder Aegon investeert samen met een Franse partner miljoenen in het Duitse offshore windpark Meerwind.

Het windpark Meerwind is al operationeel en staat in de Noordzee tussen Duitsland en Denemarken. Met 80 windturbines van Siemens levert het park maxmiaal 288 megawatt duurzame windstroom.

Totale investering € 1,3 mrd

In een joint venture met het Franse La Banque Postale Asset Management neemt Aegon Asset Management een aandeel van € 70 mln in het windpark in de Duitse Noordzee. € 45 mln van de investering komt van Aegon.

Impact investeren

"Dit is een 'impact investment' die past in onze duurzaamheidsstrategie, maar die ook een aantrekkelijke risico/winst ratio heeft op relatief korte termijn”, zegt Harald Walkate, hoofd Responsible Investment bij Aegon Asset Management.

De totale investering voor het in eind 2014 opgeleverde windpark bedroeg € 1,3 mrd. Meerwind levert jaarlijks evenveel elektriciteit als 360.000 huishoudens per jaar gebruiken.

offshore wind

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Aegon, Meerwind | Foto: Siemens, Aegon

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen