Noord-Holland wil zeehavens verduurzamen met subsidieregeling

Haven IJmuiden

07-01-2016 18:08 | Door: Dimitri Reijerman

De provincie Noord-Holland heeft een subsidieregeling ter waarde van € 4,74 mln in het leven geroepen die zeehavens moet helpen verduurzamen.

Volgens de provincie is de subsidieregeling bedoeld voor de verbetering van de luchtkwaliteit, het intensiveren van het ruimtegebruik en het aanjagen van de circulaire economie door middel van projecten in de Noord-Hollandse zeehavens. De provincie noemt onder andere het Noordzeekanaalgebied en de haven van Den Helder.

Gemeenten, bedrijven, samenwerkingsverbanden van bedrijven en bedrijvenverenigingen kunnen zich inschrijven. Voorwaarde voor een subsidietoekenning is wel dat er sprake is van cofinanciering van de duurzame initiatieven.

Het gaat om projecten die moeten leiden tot een vermindering van de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen, een betere benutting van de bestaande ruimte in de havengebieden, het maximaliseren van de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen, en het minimaliseren van waardevernietiging.

De eerste aanvragen zijn tot en met 31 maart in te dienen. De Provincie Noord-Holland belooft uiterlijk 1 juni een reactie te geven op de voorlopige aanvragen. De regeling wordt van 1 augustus tot 15 september opengesteld. De subsidiebeschikkingen komen in december.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Provincie Noord-Holland | Foto: Rijkswaterstaat

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen