'Investeringen in ESG-beleid betalen zich terug'

Aarde

11-01-2016 10:01 | Door: Dimitri Reijerman

Bedrijven die investeren in environmental, social and governance (ESG)-beleid plukken daar op termijn de vruchten van.

Dat concluderen Deutsche Asset Management en de universiteit van Hamburg op basis van een inventarisatie van 2.250 studies die sinds 1970 zijn uitgevoerd op het gebied van ESG-investeringen. Volgens de onderzoekers is het de grootste studie ooit naar de effecten van ESG-beleid bij bedrijven.

62 procent ziet positieve impact duurzaam beleggen.

Op basis van de inventarisatie blijkt dat slechts 10 procent van de bedrijven die een actief duurzaamheidsbeleid hanteren daar een negatieve impact op de bedrijfsresultaten van ervaren. Ruim 62 procent laat juist een positieve impact zien als ondernemingen kiezen voor een actief ESG-beleid.

Een andere conclusie die de onderzoekers trekken is dat bedrijven de drie ESG-pijlers beter los van elkaar kunnen implementeren. Met name investeringen met betrekking tot het milieu hebben bij deze aanpak een positieve impact: circa 59 procent van de onderzochte studies toont aan dat bedrijven beter presteren als zij kiezen voor een 'losse' aanpak met betrekking tot het milieu.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Deutsche Asset Management | Foto: NASA

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen