AutoBinck neemt minderheidsbelang in Zelfstroom

Zonnepaneel

14-01-2016 16:31 | Door: Dimitri Reijerman

AutoBink heeft voor een onbekend bedrag een minderheidsbelang genomen in Zelfstroom, een leverancier van huurzonnepanelen aan Nederlandse huishoudens.

Met de investering wil AutoBink naar eigen zeggen zijn positie op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen verstevigen. De auto-importeur stelt dat zonnepanelen en de daarmee opgewekte elektriciteit belangrijke schakels zijn voor de verdere ontwikkeling van duurzame mobiliteit. Zo is de stroom in te zetten voor elektrische en hybride auto's.

AutoBink is binnen de nieuwe divisie Smart Mobility al langer bezig met investeringen in duurzame mobiliteit. Het bedrijf heeft belangen in autodeelplatform SnappCar en laadpalenexploitant The New Motion.

Fors investeren

Zelfstroom heeft ambitieuze plannen om verder te investeren in zijn leaseconstructies voor zonnepanelen. Bram Leijten, directeur en oprichter van Zelfstroom, liet vorige maand in een uitzending van DuurzaamBV Radio los dat het bedrijf de komende vijf jaar € 100 mln investeert.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AutoBink | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen