RobecoSAM: Akzo, Philips en Unilever toonaangevend in duurzaamheid

Windmolens

20-01-2016 13:34 | Door: Dimitri Reijerman

Vermogensbeheerder RobecoSAM stelt in zijn Sustainability Yearbook 2016 dat AkzoNobel, Philips en Unilever in hun sectoren toonaangevend zijn in hun duurzaamheidsbeleid.

De drie multinationals krijgen daarom de status van 'industry leader'. Daarnaast krijgen 13 van de in totaal 18 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven een award van RobecoSAM. Het gaat om zesmaal brons, een keer zilver en zes gouden awards.

Er zijn ook een aantal Nederlandse ondernemingen aan het Sustainability Yearbook 2016 toegevoegd. Randstad, SBM Offshore en ABN Amro doen dit jaar mee.

RobecoSAM kijkt bij zijn duurzaamheidsbeoordelingen, ofwel corporate sustainability assessments, naar de financiële ESG-data, wat staat voor environmental, social and governance, van bedrijven. In totaal zijn 2.126 ondernemingen uit 59 verschillende sectoren doorgelicht.

Europa scoort goed in duurzaamheid

Europese bedrijven scoren bovengemiddeld goed in de jaarlijst van RobecoSAM. In totaal staan 87 Europese ondernemingen in de ranglijsten, waarvan 29 industry leaders. Azië en Noord-Amerika staan op de tweede en derde plaats.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RobecoSAM | Foto: By Obra19 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen