Anthony Veder Group krijgt € 66 mln voor duurzame LNG-carrier

25-01-2016 12:27 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Rotterdamse rederij Anthony Veder Group gaat een LNG-carrier bouwen dankzij financiering van Delta Lloyd en ABN Amro. Volgens de partijen gaat het om 's werelds eerste duurzaam gecertificeerde lening in zijn soort.

Met een onderhandse lening van € 66 miljoen met een looptijd van 20 jaar investeert Delta Lloyd in een nieuw schip van Anthony Veder Group. De lening is door Bureau Veritas gecertificeerd volgens een beoordeling van Clean Shipping Index.

Voor de financiering van de LNG-carrier heeft de organisatie Clean Shipping Index een beoordeling gemaakt over hoe het nieuwe schip het milieu beïnvloed. Hierbij is onder andere gekeken naar de hoeveelheid CO2, stikstofoxide en zwafelstof die er vrij komt. De beoordeling is vervolgens door Bureau Veritas gecontroleerd. Volgens de initiatiefnemers is dit certificeringsproces een unicum in de scheepvaartwereld.

Duurzamer schip

Doordat het schip, Coral EnergICE geheten, vaart op liquefied natural gas (LNG) in plaats van stookolie, komt er minder CO2 en NOx tijdens de vaart vrij. Daarnaast is er een zwavelstofreductie van bijna 100 procent. Verder wil Anthony Veder milieuvriendelijker keuzes maken als het gaat om smeermiddelen en het behandelen van de scheepsromp met chemicaliën.

Coral EnergICE gaat varen voor Skangas, een dochterbedrijf van de Finse onderneming Gasum. Gasum importeert aardgas naar Finland. De Coral EnergICE krijgt een opslagcapaciteit van 18.000 kubieke meter en gaat varen op de gassen die vrijkomen uit de dampen van zijn vracht.

Volgens de betrokken bedrijven is de certificatie van de belegging onder andere het resultaat van de inzet van de Anthony Veder Group, ABN AMRO en Delta Lloyd om duurzamer te werk te gaan.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ABN AMRO, Clean Shipping Index | Foto: Gasum

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen