Groenprojectenfonds van ASN Bank krijgt beursnotering

05-01-2016 12:25 | Door: Dimitri Reijerman

Het Groenprojectenfonds van de ASN Bank, dat zich volledig richt op het financieren van duurzame projecten, krijgt per 27 januari een notering aan de beurs.

Met de beursnotering kunnen beleggers het fonds voortaan ook op de Euronext Amsterdam aan- en verkopen. Volgens de ASN Bank maakt de notering het mogelijk dat het Groenprojectenfonds voortaan ook beschikbaar is voor mensen die geen beleggingsrekening bij de ASN Bank hebben.

Het Groenprojectenfonds wil een bijdrage aan het klimaatprobleem leveren, door wind- en zonne-energieprojecten te financieren. Ook initiatieven die het energieverbruik verminderen, zoals decentrale energievoorzieningen en duurzame (ver)bouwing, komen in aanmerking.

Aangescherpte innovatie

Het fonds belegt in projecten die voldoen aan de Regeling groenprojecten 2010 van de Nederlandse overheid. Volgens de ASN Bank worden de criteria voor erkende groenprojecten voortdurend aangescherpt om zo innovatie te stimuleren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ASN Bank | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen