Apple zet record met uitgifte van $ 1,5 mrd aan green bonds

18-02-2016 10:48 | Door: Dimitri Reijerman

Apple heeft voor een recordbedrag van $ 1,5 mrd aan green bonds uitgegeven. Het techbedrijf wil met het opgehaalde geld wereldwijd projecten financieren rondom duurzame energie.

De $ 1,5 mrd is het hoogste bedrag ooit aan groene obligaties uitgegeven door een Amerikaans bedrijf. De obligaties hebben een looptijd gekregen van zeven jaar.

Volgens Apple dient de opbrengst niet alleen voor duurzame energie-opwekking via wind en zon, maar wordt er ook gekeken naar opslag van duurzaam opgewekte stroom. Andere interessegebieden zijn duurzame gebouwen en projecten die energiebesparingen moeten opleveren.

Daarnaast wil Apple naar eigen zeggen zich richten op het gebruik van duurzame materialen in zijn producten. Ook de productieprocessen gaan onder loep en het bedrijf zet in op grondstofbesparingen.

Uitgifte gevolg van klimaatakkoord

Lisa Jackson, vice-president environment, policy and social initiatives bij Apple, zegt tegen persbureau Reuters dat de eerste uitgifte van green bonds een direct gevolg is van het klimaatakoord dat in december in Parijs is gesloten. Op de COP21-bijeenkomst hebben honderden bedrijven aangegeven ook gebruik te willen maken van dit financieringsmodel.

Net als ICT-bedrijven als Google investeert Apple steeds meer in duurzame projecten. Zo steek het geld in golfenergiegenerators vlak bij een Iers datacentrum. Ook wil het bedrijf meer transparantie geven in zijn duurzaamheidsbeleid.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters | Foto: Kārlis Dambrāns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen