Triodos Bank neemt belang in duurzaam beleggingsplatform

solar

19-02-2016 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Triodos Bank heeft een aandeel van 15 procent in Duurzaaminvesteren.nl verworven, een crowdfundingplatform dat zich richt op het financieren van duurzame energieprojecten.

Hoeveel geld Triodos Bank voor zijn belang in Duurzaaminvesteren.nl heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Volgens Triodos is het beleggingsplatform voor particulieren die duurzaam willen investeren een goede aanvulling op de diensten van de bank. Ook sluiten de doelstellingen van Duurzaaminvesteren.nl aan op de doelstellingen van de Triodos Sustainable Finance Foundation.

Triodos stelt verder dat steeds meer particulieren op een duurzame wijze hun geld willen beleggen. "Wij zien een toenemende decentralisatietrend in het energielandschap en via platforms als duurzaaminvesteren.nl krijgen meer particulieren de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de energietransitie. Daarmee wordt het draagvlak voor duurzame energieprojecten vergroot", zegt Jacco Minnaar, Director Energy & Climate van Triodos Investment Management.

Voor duurzame ondernemers is crowdfunding in tal van sectoren een geliefd middel om financiering te verwerven. Ook banken zien mogelijkheden voor de 'nieuwe' manier van kredietverstrekking. Naast het duurzaam opererende Tridos is ook ASN Bank actief in de crowdfundingsector. De bank opende in decemeber nog het eigen Crowdfunding VDWVM-platform. Dit project is een samenwerking met Oneplanetcrowd.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Triodos | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen