Markt CO2-arme technologieën groeit naar €1700 miljard

Markt CO2-arme technologieën groeit naar €1700 miljard

10-05-2013 12:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Duurzame handel is in opkomst. Zo zal de markt voor CO2-arme technologieën en hernieuwbare energie-installaties tot 2020 verdriedubbelen tot €1700 mrd.

Het is één van de bevindingen uit een recent rapport van de United Nations Environment Programme (UNEP), de milieuorganisatie van de Verenigde Naties. Het rapport onderzocht de wereldwijde handel in duurzame producten en diensten. Vergeleken met de totale wereldwijde handel, in 2010 goed voor €17.200 mrd, is duurzame handel nog maar klein. Het rapport laat echter zien dat duurzame handel in opkomst is.

Zo voorspelt het rapport dat de markt voor biologisch voedsel zal toenemen van €48,4 mrd in 2011 naar €80,9 mrd in 2015. De markt voor duurzame vis zal groeien van €231 mln in 2008 naar €963 mln in 2015, en de markt voor duurzame energie en CO2-arme technologieën zal verdriedubbelen naar €1700 mrd in 2020.

De meeste kansen voor duurzame handel liggen volgens het rapport in zes economische sectoren: landbouw, visserij, bosbouw, de maak-industrie, hernieuwbare energie en toerisme. Voor elk van deze sectoren bespreekt het rapport de huidige situatie, de trends en de kansen voor verduurzaming.

Bron: Environmentalleader

Foto: Avinash Kaushik via Wikimedia Commons

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen