ABN Amro: 'Duurzaam beleggen flink in de lift'

ABN Amro

25-02-2016 14:25 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro heeft afgelopen jaar een sterke stijging gezien in de duurzame beleggingen van zijn klanten. De bank noemt een stijging van 19 procent ten opzichte van 2014.

In 2015 belegden de klanten van ABN Amro en MeesPierson voor € 6,3 mrd op duurzame wijze, waaronder € 3,7 mrd door Nederlandse klanten. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Via vermogensbeheer werd € 5,3 mrd duurzaam belegd, waaronder € 3 mrd van Nederlandse klanten. Klanten die zelf belegden, waren in 2015 goed voor een ingelegd vermogen van ongeveer € 982 mln.

De duurzame beleggingen van ABN Amro en MeesPierson, de private bank van het bankenconcern, gaan naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en daarbij een goed rendement behalen.

Verdere groei verwacht

Volgens Jos ter Avest, directeur van ABN Amro MeesPierson, zullen de beleggingen de komende jaren toenemen: "De interesse in duurzame beleggingen groeit al jaren. Onze klanten laten daarmee zien dat duurzaamheid ook in geldzaken voor hen een hoofdzaak is. Wij denken dat de vraag naar duurzame beleggingsproducten de komende jaren verder zal stijgen. Duurzame beleggingen doen qua risico en rendement niet onder voor traditionele beleggingen."

ABN Amro is zich net als andere grootbanken in toenemende mate gaan toeleggen op duurzaam beleggen. Zo ziet de bank onder andere kansen in de circulaire economie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: ABN Amro | Foto: Diesmer Ponstein, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen