Groeiend Triodos Bank verkoopt meer duurzame hypotheken

Windmolen

26-02-2016 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

Triodos Bank heeft in het boekjaar 2015 zijn winst verder zien toenemen en verstrekte meer duurzame leningen. Met name de verkoop van duurzame hypotheken deed het goed.

In totaal had de duurzaam opererende bank vorig jaar € 12,3 mrd aan beheerd vermogen, een stijging van 16 procent ten opzichte van 2014. De winst steeg met 35 procent aanzienlijk tot € 40,7 mln. Het rendement op het beheerde vermogen bedroeg 5,5 procent, tegenover 4,4 procent in 2014.

Opvallend in de positieve jaarcijfers van Triodos Bank is de stijging in de verkoop van duurzame hypotheekleningen. Deze leningen vertegenwoordigden in 2015 40 procent van de totale toename van de duurzame leningenportefeuille. Ook de beleggingsfondsen deden het volgens Triodos goed.

Impact mijlpalen

Triodos Bank geeft ook een opsomming van behaalde 'impactmijlpalen'. Zo heeft de bank financiering geregeld om aan 1 miljoen Europese huishoudens groene stroom te leveren, zijn er 33,6 miljoen maaltijden geserveerd op basis van biologisch verbouwde landbouwgrond en is er geld gestoken in honderd microfinancieringsinstellingen.

In tegenstelling tot andere Nederlandse banken groeide het personeelsbestand in 2015. Inmiddels werken er 1.120 mensen bij de duurzame bank, 10 procent meer dan vorig jaar.

Voor 2016 verwacht Triodos Bank een lagere winst. Dat komt door lagere rentes, meer investeringen in de bank en de bijdrage die Triodos moet storten voor de depositogarantieregeling.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Triodos | Foto: Anthony Quintano, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen