Morningstar beoordeelt 23.000 fondsen op duurzaamheid

03-03-2016 07:48 | Door: Dimitri Reijerman

Fondsenvergelijker Morningstar heeft 23.000 beleggingsfondsen langs de duurzame meetlat gelegd. Morningstar betrekt de benodigde environmental, social and governance (ESG)-scores van het Nederlandse Sustainalytics.

Via diensten als Morningstar Direct en Office zijn voortaan ook de ESG-data van duizenden beleggingsfondsen op te vragen, ook die van fondsen die geen expliciete duurzaamheidskenmerken claimen. De ESG-informatie helpt beleggers om de duurzame kenmerken van een fonds in te schatten. De gegevens worden maandelijks bijgewerkt. 

De duurzaamheidsratings zijn afkomstig van het Nederlandse bedrijf Sustainalytics. Morningstar en Sustainalytics sloten vorig jaar al een samenwerkingsovereenkomst. Er zijn vijf beoordelingsniveaus: laag, minder dan gemiddeld, gemiddeld, bovengemiddeld en hoog.

Volgens Morningstar is er een toenemende vraag onder beleggers naar het objectief beoordelen van duurzaamheidsbeloftes van fondsen en bedrijven. Zo moet uit de aangeleverde data van Sustainalytics onder andere blijken of fondsen hun ESG-beloftes daadwerkelijk nakomen. In sommige gevallen is het voor individuele beleggers lastig te controleren hoe fondsen hun duurzaamheidsambities inrichten.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Morningstar | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen