ASN-Novib Microkredietfonds nu ook verkrijgbaar bij ING

Microkrediet

04-03-2016 13:39 | Door: Dimitri Reijerman

Het Microkredietfonds van ASN-Novib is voortaan ook voor ING-klanten verkrijgbaar. ING heeft het fonds in zijn catalogus van beleggingsfondsen opgenomen.

ASN

Volgens ASN Bank is het Microkredietfonds via de website van ING per direct beschikbaar voor klanten. Ook kunnen adviseurs en vermogensbeheerders van ING gebruikmaken van het Microkredietfonds. Het fonds is bovendien opgenomen in de duurzame beleggingsstrategie van ING.

ING heeft het Microkredietfonds geplaatst in de zogeheten masterlist van duurzame fondsen. Daarvoor is ook de hoogste duurzaamheidskwalificatie uitgegeven: NFI++ (niet-financiële indicator).

De ASN Bank stelt dat de vraag naar microkrediet toeneemt. Het fonds belegt in microfinancieringsinstellingen. Deze verstrekken leningen aan mensen in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij een winkel, werkplaats of boerenbedrijf opbouwen. Het ASN-Novib Microkredietfonds verstrekt momenteel leningen aan ruim 7,8 miljoen mensen.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Foto: By Jaimoen87 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen