Tweede fase SDE+ brengt 100 duurzame energieprojecten

Tweede fase SDE+ brengt 100 duurzame energieprojecten

17-05-2013 11:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de tweede fase van de SDE+ zijn subsidies voor zo’n 100 duurzame energieprojecten verstrekt, die gezamenlijk voor 150.000 huishoudens stroom kunnen leveren.

Het ministerie van Economische Zaken noemt de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) wederom succesvol: in de eerste fase werden - na een drukke eerste dag -  al projecten aangemeld ter grootte van het energieverbruik van 250.000 huishoudens. In totaal zijn er nu sinds de start van de regeling op 4 april projecten opgezet die 400.000 huishoudens van elektriciteit kunnen voorzien.

Er zijn in de tweede fase meer dan 70 projecten voor zonne-energie ingediend en 2 projecten voor het opwekken van energie door gebruik te maken van eb en vloed. De grootste slag wordt echter gehaald met windenergie: de aanvragen voor 30 windturbines zullen samen 229 megawatt aan energie opbrengen.

SDE+

Bedrijven kunnen zich via de SDE+-regeling aanmelden met een project voor het opwekken van duurzame energie, om hier subsidie voor te krijgen. De projecten die – na beoordeling van AgentschapNL - op de meest efficiënte manier energie opwekken ontvangen de subsidie. In totaal zit er €3,3 mrd in de subsidiepot voor 2013. Er is nog een budget over voor een derde fase, projecten kunnen dus nog steeds worden ingediend.

Het ministerie wil met de SDE+-regeling bedrijven stimuleren om te investeren in duurzame energie. Hiermee hopen ze het doel van 2020 te behalen: Nederland moet voor dat jaar 16 procent van alle energie duurzaam opwekken.

Bron: Rijksoverheid

Foto: Diliff via Wikimedia

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen