Bedrijven die verantwoordelijk zijn voor ontbossing uit Noors fonds

ontbossing

11-03-2016 10:43 | Door: Dimitri Reijerman

Het door de Noorse overheid beheerde beleggingsfonds, waarin honderden miljarden euro's zijn ondergebracht, desinvesteert in 11 bedrijven die zich op grote schaal schuldig maken aan ontbossing.

Dat meldt Climate Action. Het gaat met name om zes bedrijven actief in palmolie, vier ondernemingen uit de papiersector en een mijnbouwbedrijf. In de palmoliesector gaat het om Daewoo International Corp, Genting Bhd, IJM Corp Bhd, Posco, First Pacific en Kulim Malaysia. In de ogen van de Noren voeren deze ondernemingen een niet-duurzaam en onethisch beleid.

De stap van het grootste beleggingsfonds ter wereld krijgt de goedkeuring vanuit milieugroeperingen. Lars Løvold, directeur van de Rainforest Foundation Norway, zegt daarover: "Het desinvesteren in bedrijven als First Pacific laat zien dat internationale beleggers zich afkeren van niet-duurzame bedrijven. Dit besluit geeft First Pacific een goede reden om zijn business model te veranderen."

De Noorse belegger wordt steeds scherper in zijn beleggingskeuzes. Eerder liet het staatsfonds nog weten dat het desinvesteert in bedrijven die de mensenrechten aan hun laars lappen. Ook zijn belangen in de steekool- en oliesector afgenomen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Climate Action | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen