Aegon wil minder beperkingen voor duurzame investeringen

19-03-2016 09:14 | Door: Dimitri Reijerman

Aegon-topman Alex Wynaendts stelt dat wetgeving en andere regelgeving ervoor zorgen dat institutionele beleggers terughoudend zijn om duurzame investeringen te doen. Wynaendts roept dan ook op tot minder beperkingen.

De Aegon-CEO deed zijn uitspraken tijdens een zakenbijeenkomst in Parijs. Volgens Wynaendts kunnen regel- en wetgeving ertoe leiden dat langetermijninvesteringen in duurzame projecten onaantrekkelijk zijn. Hij riep daarom de Nederlandse en Franse overheid op om samen te proberen de Europese regeldruk te verminderen.

Aegon gaf investeringen in windenergie als voorbeeld. Het bedrijf heeft via Aegon Asset Management en zijn Franse collega's van La Banque Postale € 70 mln gestoken in een Duits windpark. Aegon zegt in meer van dergelijke projecten te willen investeren, maar dat vooral regulering ervoor zorgt dat er te weinig van dit soort projecten beschikbaar zijn.

Aegon wil daarnaast dat de overheid stabiel en voorspelbaar beleid formuleert, bijvoorbeeld op het gebied van subsidies en belastingen. Wynaendts verwijst daarbij naar uitspraken van Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Volgens Knot is een betrouwbare overheid essentieel om de energietransitie te laten slagen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Aegon | Foto: By Wayne National Forest [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen