Triodos Bank al twee jaar op zoek naar duurzame bankier

Triodos Bank al twee jaar op zoek naar duurzame bankier

29-05-2013 10:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Na twee jaar zoeken heeft de Triodos Bank nog steeds geen nieuwe president-commissaris. Een kandidaat met bancaire kennis én affiniteit met duurzaamheid blijkt lastig te vinden.

De Nederlandse Triodos Bank is pionier op het gebied van duurzaam bankieren. Het spaargeld van de ongeveer 400.000 klanten wordt alleen geïnvesteerd in organisaties die een positief effect hebben op mens en milieu.

De bank biedt consumenten daarmee een welkom alternatief op de door winstbejag gedreven kredietcrisis. Bankiers lijken echter nog niet zo warm te lopen voor het nieuwe, idealistische bankieren. Triodos zoekt al twee jaar naar een nieuwe president-commissaris, maar een duurzame bankier blijkt moeilijk te vinden.

Lastige combinatie

‘Ervaring in de bankensector en affiniteit met onze duurzame doelstellingen blijkt een lastige combinatie,’ aldus een woordvoerder van de Triodos Bank. ‘We hebben met diverse kandidaten gesproken. Soms haakten zij af, soms hadden wij er geen goed gevoel bij. Daarom hebben we de huidige voorzitter herbenoemd.’

Eigenlijk is die herbenoeming in strijd met de regels voor goed bestuur, die bepalen dat een commissaris maximaal 12 jaar op zijn functie mag blijven. De positie leeg laten is echter ook geen optie, en dus blijft de huidige voorzitter Hans Voortman nog een jaar in functie. Dat geeft de Triodos Bank extra tijd om die zeldzame, duurzame bankier te vinden.

Bron: Volkskrant Foto: Udo Geisler via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen