ABN Amro trekt € 1 mrd uit voor verduurzaming vastgoed

Zonnepanelen

24-03-2016 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro stelt € 1 mrd aan financiering ter beschikking om commerciële vastgoedklanten te helpen hun panden duurzamer te maken. Ook brengt de bank klanten in contact met diverse partners.

Samen met adviesbureau CFP heeft ABN Amro een online applicatie ontwikkeld waarmee bedrijven de impact van diverse verduurzamingsopties kunnen doorrekenen, zoals CO2-reductie, de terugverdientijd en de benodigde investering.

De bank stelt dat de aanbevolen opties, zoals LED-verlichting, zonnepanelen en isolatie, zich in de praktijk economisch hebben bewezen. Ook kan een vastgoedobject twee posities omhoog klimmen op de energielabelladder.

Om de duurzame aanpassingen aan een vastgoedpand voor meer klanten bereikbaar te maken, stelt ABN Amro € 1 mrd aan financiering beschikbaar. Ook wil de bank klanten in contact brengen met diverse partnerbedrijven die hen verder kunnen helpen. ABN Amro noemt onder andere Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie.

Stijgende waardevastheid en betere verhuuropties

Volgens de bank voeren veel vastgoedklanten duurzame en financieel aantrekkelijke maatregelen niet uit omdat de investeringsbudgetten al zijn opgemaakt voordat deze opties aan bod komen. Door de bewezen besparingen te financieren, stelt ABN Amro dat vastgoedeigenaren de operationele kosten van panden snel kunnen verlagen. Daarnaast stijgt de waardevastheid en onstaan er betere mogelijkheden voor verhuur.

Verder becijfert ABN Amro dat de verduurzamingsstappen een jaarlijkse CO2-reductie van 500.000 ton CO2 kunnen opleveren, naast een besparing op de energiekosten van € 100 mln.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ABN Amro | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen