‘Laat bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid’

‘Laat bedrijven verplicht rapporteren over duurzaamheid’

31-05-2013 11:10 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens een VN-panel hebben wereldleiders voorgesteld bedrijven te verplichten te rapporteren over duurzaamheid. Dat is cruciaal voor het bestrijden van wereldwijde armoede.

Tijdens het panel besproken de wereldleiders nieuwe doelen om de millenniumdoelen – die in 2015 aflopen – te vervangen. Het rapport met de aanbevelingen van het panel werd donderdag gepresenteerd aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon. Volgens het rapport is het tegengaan van klimaatverandering cruciaal bij het bestrijden van wereldwijde armoede.

‘We kunnen armoede niet bestrijden zonder duurzaamheid,’ aldus het rapport, dat onder andere geschreven is door David Cameron en de CEO van Unilever Paul Polman. ‘De armen worden te hard geraakt door natuurrampen en zijn te afhankelijk van verslechterende oceanen, bossen en landbouwgrond.’

Concreet stellen de wereldleiders voor om duurzaamheidsrapportering verplicht te stellen voor grote bedrijven en overheden. Momenteel maakt ongeveer een kwart van de bedrijven een duurzaamheidsrapport.

De aanbevelingen in dit rapport worden de basis van een twee jaar durend debat tussen de 193 leden van de VN. Uit dat debat volgen dan nieuwe doelen voor de periode 2015 – 2030.

Bron: Reuters Foto: peteoshea via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen