Nederland vormt uitstekende voedingsbodem voor crowdfunding

geld

31-03-2016 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

De Nederlandse crowdfundingmarkt hoort bij de Europese top. Hierdoor kunnen tal van platformen, waaronder op duurzaamheid gerichte crowdfundingsites als Oneplanetcrowd, snel groeien.

Dat blijkt uit een onderzoek van het in Amsterdam gevestigde Crowdfundinghub naar de Europese crowdfundingmarkt. Nederland heeft volgens de onderzoekers na het Verenigd Koninkrijk de meest uitgerijpte omgeving voor deze vorm van financiering.

Deze hoge klassering komt onder andere door een positief overheidsbeleid ten aanzien van crowdfunding. Ook weten Nederlandse crowdfundingplatformen per inwoner gerekend het meeste geld op te halen, op wederom het Verenigd Koninkrijk na.

Meer geld naar duurzame projecten

Dankzij de populariteit van crowdfunding in Nederland weten duurzame projecten steeds meer geld op te halen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) becijferde onlangs dat er vorig jaar via crowdfundingkanalen € 11,5 mln werd opgehaald voor duurzame energieprojecten. Dat komt neer op 10 procent van de totale crowdfundingmarkt. RVO.nl voorspelt de komende jaren verdere groei.

Ook specifiek op duurzaamheid gerichte crowdfundingplatformen in Nederland profiteren. Zo wist Oneplanetcrowd onlangs ruim € 1 mln op te halen voor verdere groei. Peerby, een dienst waarbij consumenten aan elkaar spullen kunnen lenen, wist via Oneplanetcrowd zelfs meer dan € 2 mln in te zamelen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Crowdfundinghub | Foto: public domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen