Consortium maakt $ 8 mrd vrij voor groene energie en water

07-04-2016 13:35 | Door: Fitria Jelyta

Een internationaal consortium van financiële instellingen stelt $ 8 mrd beschikbaar in een gezamenlijk initiatief voor investeringen in schone energie en water.

Het Catalytic Finance Initiative (CFI) is opgezet naar aanleiding van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN) en het COP21-klimaatakkoord in Parijs. Bank of America heeft het initiatief in 2014 opgericht en stelde in eerste instantie $ 1 mrd beschikbaar voor investeringen in schone energie. Het concern had zich tot doel gesteld om het bedrag tot $ 10 mrd te laten stijgen.

Betrokkenheid financiële experts

Bank of America maakt nu bekend dat tal van financiële instellingen zich hebben aangesloten bij het CFI-project. Zo zijn de Europese Investeringsbank (EIB), Crédit Agricole, HSBC, International Finance Corporation (IFC) en Mirova betrokken bij het initiatief.

Deze samenwerking maakt het voor het CFI mogelijk om $ 8 mrd beschikbaar te stellen voor investeringen in infrastructuur voor schone energie en water. De deelnemende partijen zeggen de investeringen mogelijk te willen maken door onder meer de uitgifte van groene obligaties, financiering en financieel advies.

CO2-arme economie

Volgens de deelnemers van het CFI speelt innovatie in de financiële sector een belangrijke rol in de transitie naar een CO2-arme economie. Met het initiatief zegt het consortium nieuwe investeringsrondes in duurzame energieprojecten te kunnen versnellen en ook bij te dragen aan het behalen van andere duurzaamheidsambities. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bank of America | Foto: Patrik Tschudin, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen