VNO-NCW: 'Handelsoorlog met China onwaarschijnlijk'

VNO-NCW: 'Handelsoorlog met China onwaarschijnlijk'

05-06-2013 16:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het ligt niet voor de hand dat de kwestie met de Chinese zonnepanelen zal leiden tot een handelsoorlog met China. Dat heeft Winand Quaedvlieg van ondernemingsorganisatie VNO-NCW woensdag gezegd.

'Europa en China hebben er groot belang bij om een handelsoorlog te voorkomen. Het is altijd nadelig: producten worden duurder, het zorgt voor onzekerheid en de handel neemt af', vertelt Quaedvlieg. Brussel en China moeten volgens hem snel om de tafel om een oplossing te vinden. In de handelspolitiek wordt wel vaker dreigende taal geuit, maar meestal kiest men eieren voor zijn geld en komt er geen escalatie maar een compromis.

China kondigde woensdag een onderzoek naar anti-dumpingmaatregelen aan op de wijnimport uit de Europese Unie, in reactie op Brussel die een dag eerder een heffing op Chinese zonnepanelen bekend had gemaakt.

Hoe groot de schade voor het Nederlandse bedrijfsleven van een eventuele handelsoorlog met de Chinezen zou zijn, kon Quaedvlieg niet zeggen. Dat hangt er helemaal vanaf welke producten het doelwit worden van maatregelen.

Bron: ANP Foto:  beggs via Flikcr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen