De Wereldbank zet in op duurzame infrastructuur in Azië

14-04-2016 14:07 | Door: Fitria Jelyta

De Wereldbank heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) om duurzame infrastructuur in Azië te realiseren.

Tijdens de samenwerking verwacht de AIIB de komende jaren $ 1,2 mrd toe te kennen aan verschillende projecten die duurzame infrastructuur, energie- en watervoorziening en transport in voornamelijk Centraal-Azië, Zuid-Azië en Oost-Azië mogelijk maken. De financiële instellingen zeggen in juni van dit jaar de eerste projecten te selecteren.

De Wereldbank houdt toezicht op de geselecteerde projecten en stemt deze selectie af met het beleid van het financiële instituut op het gebied van inkoop, milieu en maatschappij. In deze samenwerking is ook de Asia Development Bank (ADB) betrokken. Dat schrijft de website China News Service (ECNS).

Ontwikkelingsprojecten

“Door deze overeenkomst te ondertekenen, kunnen wij ontwikkelingsprojecten gezamenlijk financieren en dat is een grote stap om de wereldwijde behoefte naar duurzame infrastructuur aan te pakken”, zegt Jim Yong Kim, president van de Wereldbank (World Bank Group).

Om de projecten in de samenwerkingsovereenkomst met de AIIB te financieren, zegt de Wereldbank extra investeringen uit de private sector mogelijk te maken. Eerder heeft het financiële instituut voor ontwikkelingssamenwerking een actieplan uitgebracht om tenminste $ 16 mrd per jaar te investeren in duurzame projecten, zoals een groene energievoorziening en energie-efficiëntie. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: World Bank, ECNS | Foto: Dan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen