Hollande: EU en China moeten praten over importheffingen

Hollande: EU en China moeten praten over importheffingen

11-06-2013 10:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Frankrijk wil meer exporteren naar China. Daarvoor zijn duidelijkere regels en meer samenwerking nodig.

Dat zei de Franse president Hollande zaterdag tijdens een conferentie in Japan. Hij wil dat China en Europa in gesprek gaan om de handelsproblemen rond de importheffingen voor Chinese zonnepanelen op te lossen.

De Europese Commissie besloot vorige week tot de invoering van importheffingen op Chinese zonnepanelen, waarop China reageerde met een onderzoek naar de dumping van Europese wijn op de Chinese markt.

Anti-dumping heffingen op Europese wijn zouden het hardst aankomen in Frankrijk en Italië. Frankrijk leverde vorig jaar meer dan de helft van de wijn die China importeerde uit Europa.

Er zijn geruchten dat de handelsproblemen zich ook zullen uitbreiden naar de auto-industrie. De officiële Europese vereniging voor de auto-industrie zei vrijdag dat China misschien een onderzoek zal gaan uitvoeren naar de import van luxe auto’s uit Europa.

Bron: Reuters Foto:  OregonDOT via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen