Nederlandse Peerby wint internationale duurzaamheidverkiezing

Nederlandse Peerby wint internationale duurzaamheidverkiezing

14-06-2013 13:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Peerby biedt een online platform waar mensen in hun eigen buurt kunnen rondvragen iets te lenen.

Peerby is een Amsterdams bedrijf dat mensen een platform biedt om in hun eigen buurt spullen te lenen of uit te lenen. Met dit idee is Peerby uniek in zijn soort. Het zorgt ervoor dat mensen snel en makkelijk met elkaar in contact komen, zodat ze elkaar kunnen helpen door het delen van spullen. Op deze manier wordt het contact in verschillende buurten bevorderd en gestimuleerd en het bespaart mensen geld.

Bovendien is het ook heel erg duurzaam -om voorwerpen, die je over het algemeen zelden gebruikt, te lenen van mensen uit de buurt- aangezien maar liefst 13 procent van alle CO2-uitstoot op aarde wordt geproduceerd door de productie en consumptie van goederen.

Daan Weddepohl, de jonge ondernemer achter Peerby, zal door het winnen van de Join Our Core duurzaamheidverkiezing een haf jaar lang coaching krijgen van duurzaamheidexperts. Ook zal zijn bedrijfsnaam een jaar lang op de verpakkingen van Ben & Jerry’s ijs staan en ontvangt hij €10.000 prijzengeld.

“Ik ben super blij dat Peerby op een ijsverpakking komt van Ben & Jerry’s. Hierdoor zullen nog meer mensen via ons spullen lenen en daardoor meer mensen leren kennen uit je eigen buurt.” vertelt Daan Weddepohl, oprichter en directeur van Peerby.

Join Our Core

Join Our Core is ontstaan door de wens van Ben & Jerry’s om jonge ondernemingen te steunen die net als  elk bedrijf zou verantwoordelijkheid moeten nemen voor de samenleving waarin het onderneemt.

“De deelnemers van Join Our Core waren dit jaar ongelofelijk sterk. Alle finalisten zijn veelbelovende ondernemingen die met hun ideeën direct grote sociale en milieu gerelateerde problemen te lijf gaan. Wij zijn heel erg onder de indruk van  het sociale ondernemerschap van Peerby. Ze zijn de terechte Nederlandse winnaar van Join Our Core." aldus Jerry Greenfield, medeoprichter van Ben & Jerry’s.

“Eigenlijk zijn alle inzendingen van de wedstrijd winnaars.. Deze duurzame bedrijven zijn de toekomst en wedstrijden zoals Join our core zijn een perfect middel om mensen te inspireren met prikkelende bedrijfsinnovaties te komen die ook op lange termijn impact hebben .” voegt Stef van Dongen, oprichter van Enviu en jurylid van Join Our Core, hier aan toe.

Een vakjury, geleid door de Jerry Greenfield, maakte in Londen de negen gelukkige jonge winnaars bekend uit Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland.

Foto: Peerby

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen