Moody’s: 'China stoot VS van troon met uitgifte green bonds'

22-04-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s maakt bekend dat China in het eerste kwartaal van 2016 tot $ 7,9 mrd aan green bonds heeft uitgegeven.

Daarmee stoot China de Verenigde Staten van de eerste plek. De VS heeft in Q1 van 2016 $ 3,9 mrd uitgegeven aan groene obligaties. Wereldwijd is er in het eerste kwartaal van dit jaar een totaal van $ 16,9 mrd aan green bonds uitgegeven, meldt Moody’s.

Volgens de kredietbeoordelaar ligt dit bedrag drie keer hoger dan de totale uitgifte van green bonds in het eerste kwartaal van 2015. Deze stijging werd mogelijk gemaakt door investeringen in hernieuwbare energie en projecten die energie-efficiëntie bevorderen. Verder ziet Moody’s een toename in het aantal investeringen in duurzame transport en projecten die klimaatverandering tegengaan.

Verdere stijging uitgifte green bonds door ondertekening klimaatakkoord

$ 70 mrd aan green bonds

“De totale uitgifte van green bonds lijkt onze voorspellingen van $ 50 mrd in 2016 te overtreffen en kan mogelijk tot $ 70 mrd stijgen”, zegt Henry Shilling, senior VP bij Moody’s. “We moeten er dan wel vanuit gaan dat het volume van de stijging stabiel blijft.”

Eerder maakte Moody’s bekend dat er in 2015 wereldwijd $ 42,4 mrd aan groene obligaties is uitgegeven. Volgens de kredietbeoordelaar is de verdere groei in populariteit van green bonds met name toe te schrijven aan het klimaatakkoord tijdens de COP21-conferentie afgelopen december.

Met de ondertekening van het klimaatakkoord verwacht Moody’s verdere groei in het aantal uitgiftes van green bonds. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Moody's | Foto: Elvir KCreative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen