Rabobank versnelt financiering mkb’ers met crowdfunding

29-04-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Rabobank werkt samen met crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd om ondernemers de mogelijkheid te bieden tot crowdfunding naast bancair krediet.

Met deze samenwerking zegt Rabobank ondernemers, met name mkb-bedrijven, beter en sneller te kunnen helpen bij het rondkrijgen van hun financiering. De coöperatieve bank stelt in eerste instantie bancair krediet beschikbaar voor veel ondernemersplannen.

Daarnaast zegt Rabobank ondernemers ook te helpen bij het vinden van externe geldaanbieders, waaronder crowdfundingpartners. Zo zal de bank ondernemers waar mogelijk doorverwijzen naar Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd voor het versnellen van de financiering. De samenwerking met de crowdfundingplatforms heeft nog alleen betrekking op leningen.

Energieprojectontwikkelaars helpen bij start- en groeikapitaal

Duurzame ondernemers

Voor Oneplanetcrowd is de samenwerking vooral bedoeld om duurzame ondernemers en energieprojectontwikkelaars te helpen bij het realiseren van een start- en groeikapitaal.

“De kracht van crowdfunding is dat het naast financiering grote marketingwaarde oplevert onder meer doordat de ondernemer een groep betrokken ambassadeurs, de ‘crowd’, aan zich bindt”, zegt Maarten de Jong, algemeen directeur van Oneplanetcrowd.

Eerder maakte Oneplanetcrowd bekend dat Peerby, een internetdienst waarmee particulieren spullen kunnen delen, in enkele dagen tijd € 1,5 mln heeft opgehaald via de crowdfundingsite.

‘Crowdfund Coaches’

“Cofinanciering kan voor veel mkb’ers een mooie oplossing bieden”, zegt Jeroen ter Huurne, algemeen directeur van Collin Crowdfund. Met het crowdfundingplatform biedt Collin oplossing voor mkb-bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000 tot € 2,5 mln. Hiervoor worden de bedrijven gescreend door zogenoemde ‘Crowdfund Coaches’, die de ondernemer begeleiden in het proces. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Rabobank | Foto: FuFu Wolf, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen