Aantal klanten ASN Bank blijft groeien

Aantal klanten ASN Bank blijft groeien

21-06-2013 14:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het aantal klanten van de ASN Bank groeide in 2012 met 12 duizend naar 587 duizend. Het vermogen van de bank groeide met €920 mln naar €11,2 mrd.

Uit het jaarverslag van 2012 blijkt dat de ASN Bank, die zich richt op duurzaam beleggen, ondanks de crisis goede resultaten heeft gehaald. De bank kreeg er 51 duizend nieuwe klanten bij, maar raakte ook 23 duizend klanten kwijt toen de overheid de spaarloonrekening afschafte en klanten met enkel een spaarloonrekening verdwenen.

Daarnaast voerde de bank een opschoning van het klantenbestand uit, waardoor de netto klantengroei uitkwam op 12 duizend. Het totale vermogen van de bank groeide met 9 procent naar €11,2 mrd.

Brede waardering

Volgens de directeur van de ASN Bank Ewoud Goudswaard wijzen de cijfers op een brede waardering voor het werk van de bank. ‘De groeiende belangstelling voor de manier waarop wij bankieren en beleggen met respect voor mensenrechten, klimaat en milieu, zorgde ook in 2012 voor een verantwoorde groei,’ aldus Goudswaard. ‘Klantvriendelijkheid en toegankelijkheid zijn daarbij voor de ASN Bank essentiële voorwaarden. De waardering in 2012 van onze klanten is het mooiste compliment dat je kunt krijgen.’

De waardering van de klanten bleek uit onderzoek van de Consumenten Geldgids, waarin klanten van de ASN bank het meest tevreden waren over de dienstverlening van hun bank. Daarnaast riep onderzoeksbureau MarketResponse ASN in 2012 voor de derde keer op rij uit tot klantvriendelijkste bank van Nederland.

Foto:  NASA Goddard Photo and Video Via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen