Franse vastgoedbelegger geeft green bond uit van € 500 mln

11-05-2016 07:37 | Door: Fitria Jelyta

De Franse vastgoedbelegger Foncière des Régions heeft voor het eerst een groene obligatie uitgegeven. Met € 500 mln gaat het concern zijn vastgoedportefeuille verduurzamen.

De green bond loopt af in 2026 en heeft een couponwaarde van 1,875 procent. De tien jaar durende obligatie van Foncière des Régions is meer dan vijf keer overtekend. Met de uitgifte van de green bond zegt de vastgoedbelegger nog op te leveren en onlangs opgeleverde kantoorgebouwen te verduurzamen.

Voor het verduurzamen van de gebouwen zet het concern de wereldwijd toegepaste duurzaamheidscertificering Breeam in. Naast duurzaam vastgoed, streeft Foncière des Régions ook naar de inzet van verschillende financieringsbronnen, een vermindering van de kosten van zijn schuld en een verlenging van de looptijd van de green bond.

Toekomstbestendig vastgoed

Foncière des Régions heeft een vastgoedportfolio met een totale waarde van € 18 mrd. Zo heeft het concern kantoor-, woon- en hotelgebouwen in onder meer Frankrijk, Duitsland en Italië. De vastgoedbelegger heeft zich tot doel gesteld om een toegevoegde waarde te leveren aan bestaand vastgoed in steden en om toekomstbestendige gebouwen te ontwikkelen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Foncière des Régions | Foto: Guilhem Vellut, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen