San Francisco geeft green bond uit voor duurzaam waterbeheer

20-05-2016 07:30 | Door: Fitria Jelyta

De overheidsorganisatie voor waterbeheer in San Francisco heeft voor het eerst een green bond uitgegeven ter waarde van $ 240 mln voor het verduurzamen van de water- en rioolinfrastructuur.

De groene obligaties zijn gecertificeerd volgens de standaarden van het Climate Bonds Initiative op het gebied van waterbeheer. Deze screening tool maakt het mogelijk om obligaties te beoordelen die bedoeld zijn voor het financieren van milieuvriendelijke waterinfrastructuurprojecten.

De zogeheten Water Climate Bonds Criteria moet het ook mogelijk maken om onder meer energie-efficiëntie van de projecten en grootschalige watervoorziening te beoordelen.

Zo gaat de San Francisco Public Utilities Commission (SFPUC), de overheidsorganisatie voor waterbeheer, duurzame technologie inzetten voor het zuiveren van afvalwater. Daarnaast zet de organisatie in op het beheren van overtollig regenwater als gevolg van klimaatverandering.

Water bonds

“Een publieke autoriteit als SFPUC die de eerste obligatie uitgeeft volgens de Water Climate Bonds Standard, is een enorme blijk van vertrouwen”, zegt Sean Kidney, CEO van het Climate Bonds Initiative.

“Dit geeft aan dat de standaard controleerbare en wetenschappelijk onderbouwde criteria biedt voor het beoordelen van watergerelateerde obligaties die relevant en toepasbaar zijn voor de internationale obligatiemarkt.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ceres, Climate Bonds Initiative | Foto: Dawn Ellner, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen