Europarlement nipt voor beperken emissierechten

Europarlement nipt voor beperken emissierechten

03-07-2013 13:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Europees Parlement is voor het beperken van emissierechten. Met een krappe meerderheid (344 voor en 311 tegen) werd het voorstel woensdag aangenomen om minder rechten op de markt te brengen.

De uitstel van de veiling van 900 miljoen rechten is nodig om de prijs voor de handel in uitstootrechten van broeikasgassen op te drijven.

Maandag nog deed Nederland samen met elf andere landen en tientallen bedrijven een oproep aan de Europarlementariërs om vooral in te stemmen met de plannen. De Europese markt voor emissierechten (ETS), waarmee bedrijven hun uitstoot van CO2-gassen kunnen afkopen, is verzadigd. Als er minder rechten op de markt worden gebracht, moet het systeem beter gaan werken.

PvdA Europarlementariër Judith Merkies reageerde opgelucht: "Sinds de stemmingen in april was de Europese klimaatmarkt was klinisch dood. Iedereen wist dat vandaag de laatste kans was het systeem tot leven te wekken. Gelukkig is die kans aangegrepen."

"Het belangrijkste Europese klimaatinstrument is tijdelijk gered," aldus Gerben-Jan Gerbrandy, Europarlementariër voor D66.

Bron: ANP

Foto: Quinn Dombrowski via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen