Wereldbank steekt $ 119 mln in watervoorziening Vietnam

29-05-2016 09:47 | Door: Fitria Jelyta

De Wereldbank maakt bekend extra te investeren in de duurzame watervoorziening in Vietnam. Hiervoor stelt de bank $ 119 mln beschikbaar.

De aanvullende financiering wordt gebruikt om afvalwaterzuiveringsinstallaties en riolering te ontwikkelen in de Vietnamese provincie Binh Duong. Daarnaast wordt het geld gebruikt om het ministerie van Constructie in Vietnam te ondersteunen bij een nieuwe investeringsronde om de watervoorziening in het land te verduurzamen.

Het waterproject moet uiteindelijk tot 65.872 huishoudens en 450.382 inwoners van de provincie voorzien van schoon drinkwater.

Watercrisis

“Met de nieuwe investering kunnen we onze eerdere projecten behalen en zullen meer mensen in Binh Duong, het zuidelijke deel van Vietnam, profiteren van verbeterde afvalwaterzuivering en watervoorziening”, zegt Achim Fock, bestuurslid van de Wereldbank in Vietnam. In 2011 heeft de Wereldbank in tien Vietnamese provincies van zeven waterbronnen en zeven afvalwaterzuiveringssystemen voorzien.

Aan het begin van deze maand bracht de Wereldbank het rapport High and Dry: Climate Change Water and the Economy uit. In dit rapport stelt de bank dat wereldleiders zich moeten buigen over een groeiende watercrisis. Extreme droogte leidt tot onvruchtbaar landbouwgrond, waardoor de prijzen van voedselproducten zullen stijgen. Vervolgens neemt het risico op conflicten en migratie toe, stelt de instantie. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Wereldbank | Foto: tommy japan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen