Green bonds moeten duurzame economie in Hongkong stimuleren

02-06-2016 09:14 | Door: Fitria Jelyta

De Hongkongse staatsorganisatie Financial Services Development Council (FSDC) heeft een rapport uitgebracht met een advies om een CO2-arme economie te bevorderen.

In het document Hong Kong as a regional green finance hub meldt de FSDC dat de uitgifte van meer green bonds projecten op het gebied van schone energie, luchtkwaliteit, groene gebouwen, duurzame mobiliteit en infrastructuur mogelijk maakt.

Ook ziet Hongkong kansen voor verantwoord bosbeheer en voor de verbetering van afvalmanagementsystemen door deze projecten te financieren met green bonds.

Investeerders aantrekken

Om de uitgifte van de groene obligaties te laten stijgen, stelt de FSDC voor dat de overheid en de publieke sector een benchmark moeten samenstellen dat de kwaliteit van de green bonds bewaakt. Daarnaast zou een speciaal adviesorgaan verschillende bedrijven van voldoende kennis en expertise moeten voorzien om meer green bonds te kunnen uitgeven.

Ook ziet de staatsorganisatie kansen om samenwerkingen met kennisinstellingen aan te gaan en regionale evenementen te organiseren. Een nog te ontwikkelen certificeringssysteem moet daarnaast de projecten en bedrijfsvoering van de uitgevende instellingen beoordelen. Zo zegt de FSDC zowel nieuwe uitgevers van green bonds als investeerders aan te trekken.

Koploper in green bonds

“Om te kunnen voldoen aan de wereldwijde ambities om de CO2-uitstoot te verminderen, zijn er jaarlijks miljarden Amerikaanse dollars nodig voor het financieren van koolstofarme activa”, zegt Laura M Cha, voorzitter van de FSDC. De voorzitter ziet verder kansen voor Hongkong om zich te positioneren als koploper in de markt van groene obligaties en duurzame investeringen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: FSDC | Foto: Studio Incendo, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen