Beleggers brengen welzijn van landbouwdieren in kaart

02-06-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

Achttien institutionele beleggers hebben een verklaring ondertekend waarmee zij dierenwelzijn in de landbouwsector als een essentieel onderdeel van hun beleggingen beschouwen.

Vier Nederlandse beleggingsfondsen, waaronder Actiam, ASR, Robeco en Triodos Bank, hebben de openbare verklaring van het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) ondertekend. Hierin verklaren de beleggers dierenwelzijn in de landbouwsector als onderdeel op te nemen om de waarde van langetermijninvesteringen te bepalen.

Daarnaast zien de beleggers mogelijkheden om de criteria van het BBFAW op te nemen in hun analyses over de bedrijven in de foodsector, waarin zij investeren. Deze bedrijven worden vervolgens door de beleggers gestimuleerd om de methodes van het BBFAW te gebruiken bij het verduurzamen van hun praktijken.

Ethische kwestie

“Dit is de eerste keer dat institutionele beleggers een officiële openbare verklaring over het welzijn van landbouwdieren hebben gesteund”, zegt Nicky Amos, program director van het BBFAW. “Het is een duidelijk teken dat dierenwelzijn langzamerhand niet meer wordt gezien als een ethische kwestie, maar als een belangrijke bron van kansen en risico’s voor het bedrijfsleven.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Business Benchmark on Farm Animal Welfare, Portaal Duurzaam Financieel | Foto: Maciej Lewandowski, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen