Impactfonds FMO laat particulieren investeren in duurzaamheid

09-06-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Een nieuw impact fonds van de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO stelt private bankingklanten van ABN Amro MeesPierson in staat om te investeren in duurzame projecten van bedrijven in ontwikkelingslanden.

Dat schrijft Fondsnieuws. Via het FMO Privium Impact Fund kunnen beleggers investeren in windenergie in Nicaragua. Dit project moet 45.000 mensen van elektriciteit voorzien. Ook kunnen beleggers via het impactfonds investeren in een rijstverwerker in India, die duurzame energie opwekt uit restproducten van rijst.

De participaties in het fonds kosten € 100 per stuk met een nettorendement van 2,5 procent tot 4 procent per jaar in het vooruitzicht, meldt het Financieele Dagblad (FD).

Ondernemerskansen

Daarnaast zou het FMO Impact Fund een lening aan lokale banken in landen als Bangladesh moeten verstrekken. Hiermee kunnen de banken kredietverlening bieden aan meer lokale midden- en kleinbedrijven. Volgens het FMO vergroot het impactfonds de kansen van ondernemers in ontwikkelingslanden en kunnen zij banen in hun bedrijven blijven scheppen.

“Op die manier helpt een lening niet alleen de lokale bank, maar een hele gemeenschap”, zegt Yvonne Bakkum, managing director van FMO Investment Management tegen Fondsnieuws. FMO zegt een stabiele rendementsverwachting voor het impactfonds te creëren door een selectief beleggingsbeleid te combineren met risicobeheersing en spreiding over landen en sectoren. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fondsnieuws, FD | Foto: Jumilla, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen