Duits energiebedrijf ontwikkelt duurzame verdienmodellen

10-06-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Het Duitse zonne-energiebedrijf Mep Werke sluit een overeenkomst met het Climate Bonds Initiative (CBI) om duurzame financieringsmodellen mogelijk te maken in de strijd tegen klimaatverandering.

Als internationale non-profitorganisatie heeft het CBI zich tot doel gesteld om investeringen in groene obligaties te promoten. Om de green bonds te certificeren op duurzaamheid, neemt de stichting een doorontwikkeld beoordelingsmodel in gebruik.

Met het partnerschap wil Mep Werke, dochteronderneming van het Duitse investeringsbedrijf Strasser Capital, op lange termijn CBI-gecertificeerde groene obligaties uitgeven.

Daarnaast wil het energiebedrijf zijn institutionele beleggers in staat stellen om bij te dragen aan een CO2-arme economie door te investeren in projecten die de transformatie naar groene energie bevorderen. Naast de mogelijke uitgifte van groene obligaties, ontwikkelt Mep Werke nieuwe financieringsmodellen om verschillende investeerders aan te trekken voor de financiering van zijn energieprojecten.

Zonnepanelen leasen

Een van de projecten die het concern uitvoert, is het leasen van zonnepanelen. Zo kunnen particulieren PV-systemen op de daken van gebouwen installeren en hiermee energie opwekken voor een vast maandelijks bedrag van € 49. Na een periode van twintig jaar, kan de gebruiker ervoor kiezen om eigenaar van het energiesysteem te worden.

“We zijn enthousiast over deze strategische samenwerking, waarin we onze expertise kunnen benutten in de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe businessmodellen en daarmee de transformatie naar groene energie ondersteunen en een CO2-arme economie bevorderen”, zegt Konstantin Strasser, oprichter en CEO van Strasser Capital en Mep Werke. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Mep Werke | Foto: coniferconifer, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen