€ 34 mln voor duurzame zorgstart-ups

13-06-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

Samen met het bedrijf Thuja Capital Management en Nederlandse onderwijsinstellingen, investeert Rabobank in een investeringsfonds om Nederlandse en Belgische zorginnovaties van groeigeld te voorzien.

Het nieuwe zorginvesteringsfonds Thuja Capital Healthcare Fund II (TCHF II) stelt in totaal € 34 mln beschikbaar om de innovaties van zorgstart-ups in Nederland en België te financieren. Het geld is bedoeld voor onder meer innoverende medische apparatuur, diagnosetechnieken, medische producten, maar ook medische voedselproducten. Hiermee zegt de Nederlandse fondsbeheerder Thuja Capital Management bij te dragen aan een duurzame zorgsector.

Kostenbeheersing

Door € 5 mln in het fonds te investeren, zegt Rabobank bij te dragen aan kostenbeheersing in de zorgsector en een duurzame gezondheidzorg van een hoge kwaliteit te bevorderen.

Naast Rabobank, heeft het TCHF II € 15 mln ontvangen van het Europees Investeringsfonds (EIF) en investeringen van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Radboudumc Nijmegen, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), het Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF) en van particulieren.

Therapietrouw en efficiënte chirurgische ingrepen

Eerder investeerde Thuja Capital Management in het Nederlandse technologiebedrijf Therasolve. Dit bedrijf ontwikkelt pleisters met microtechnologie, die patiënten een lichte stimulans geven wanneer zij hun medicatie moeten innemen. Zo zegt Therasolve een patiëntvriendelijke en goedkope manier te hebben gevonden om therapietrouw te bevorderen.

Daarnaast heeft Thuja Capital Management geïnvesteerd in de Nederlandse start-up Mellon. Dit Nederlandse bedrijf heeft een instrument ontwikkeld waarmee chirurgen met een simpele handbeweging hechtingen kan maken. Hiermee wordt het mogelijk voor chirurgen om tijd te besparen tijdens ingrepen en de handeling met betere precisie uit te voeren, stelt Mellon. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Thuja Capital Management, Rabobank | Foto: mattza, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen