WNF: ‘Transparantie verhoogt milieurendement van green bonds’

13-06-2016 18:20 | Door: Fitria Jelyta

In een onlangs gepubliceerd onderzoeksrapport maakt het Wereld Natuur Fonds (WNF) bekend dat uitgevers van green bonds kunnen profiteren van een hoger milieurendement door transparantie gedurende de looptijd van de obligaties.

Het WNF beschrijft in het onderzoeksrapport 'Green Bonds must keep the green promise!' dat de bestaande standaarden en methoden voor het evalueren van green bonds verwarring opwekken bij zowel investeerders als uitgevers van groene obligaties. Dit kan leiden tot negatieve gevolgen voor de ontwikkeling van de green bondmarkt.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de huidige evaluatiemethoden voor green bonds enkel rekening houden met het verwachte milieurendement, dat wordt bekendgemaakt voordat de obligatie wordt uitgegeven. Gedurende de looptijd van de green bonds ontbreken er echter methodes om het milieurendement te monitoren, stelt het WNF.

Algemeen aanvaarde normen

“Groene obligaties zijn van vitaal belang voor de toekomst van een duurzame economie, maar niet alles wat het label ‘groen’ krijgt, voldoet aan zijn beloftes”, zegt Nicole Clucas, Sustainable Finance Specialist bij WWF-UK.

“Er moeten robuuste normen komen om ervoor te zorgen dat mensen krijgen wat ze verwachten. Krachtige, geloofwaardige, volledig ontwikkelde en algemeen aanvaarde industriële normen voor groene obligaties zijn dringend nodig om ervoor te zorgen dat de markt bloeit en de duurzame economie groeit.”

Het WNF adviseert investeerders en uitgevers van green bonds dan ook om te focussen op het werkelijk behaalde milieurendement, die in de looptijd van de green bonds en de gefinancierde projecten worden behaald.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: WNF | Foto: Jamie Chen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen