‘RobecoSAM is koploper in duurzaam beleggen’

24-06-2016 07:31 | Door: Fitria Jelyta

Door het introduceren van zijn impact investeringsplatform en doorontwikkelde Environmental Social Governance (ESG)-data, is RobecoSAM beloond met de ‘ESG Manager of the Year’ award.

Deze prijs wordt door het magazine Institutional Investor uitgereikt aan Europese vermogensbeheerders die innovatieve strategieën, portefeuilleconstructie en strategische vermogensspreiding succesvol in de Europese financiële sector hebben toegepast

Voor de award zijn de Europese deelnemers beoordeeld op basis van zowel korte als lange termijn prestaties via de data die door fondsinformatieleverancier eVestment is vrijgegeven. Hieruit bleek dat RobecoSAM aan de criteria voldeed van ‘ESG Manager of the Year’.

Leidende positie

Volgens Michael Baldinger, CEO van RobecoSAM, is het winnen van deze prijs mede mogelijk gemaakt door de recent uitgebrachte impact investeringsplatform. “Door Institutional Investor magazine benoemd worden als ‘ESG Manager of the Year’ bewijst onze wereldwijd leidende positie op het gebied van duurzaam beleggen”, zegt hij.

“Daarnaast is het toevoegen van een ESG-categorie in het magazine een duidelijk signaal dat duurzaam beleggen een belangrijke rol speelt in de sector van vermogensbeheer en dat het de dagelijkse gang van zaken wordt.”

Milieu-impact

In 2015 introduceerde RobecoSAM het Impact Investing Platform. Deze tool maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in de milieu-impact van genoteerde aandelen en obligatieportefeuilles van verschillende organisaties. De activa is beoordeeld op basis van broeikasgasemissies, energiegebruik, watergebruik en afvalproductie. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: RobecoSAM | Foto: Michael Coghlan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen