Rabobank vermindert CO2 door slimmer te reizen

24-06-2016 15:40 | Door: Fitria Jelyta

In vijf jaar tijd heeft Rabobank de CO2-uitstoot per fulltime medewerker met 20 procent teruggebracht. Dit werd mogelijk gemaakt door slimmer te reizen.

Volgens Berry Marttin, lid van de raad van bestuur van Rabobank, wordt de klimaatvoetafdruk van de bank voor twee derde deel veroorzaakt door elektriciteit en mobiliteit. Door schonere leaseauto’s in te zetten, minder te reizen en, als er wordt gereisd, gebruik te maken van de fiets en trein, is de Rabobank erin geslaagd de CO2-uitstoot te reduceren.

Energiezuinige ICT

“Onze nieuwe ambitie is nog eens 10 procent minder CO2 per medewerker in 2020 ten opzichte van 2013”, zegt Marttin in een persbericht. “Wij willen een betekenisvolle bijdrage leveren aan oplossing van het klimaatprobleem door minder elektriciteitsverbruik en slimmer reizen.” Daarnaast zet de bank in op het verlagen van het energieverbruik van ICT door energiezuinige apparatuur in te zetten.

De verduurzaming van de ICT is volgens Rabobank noodzakelijk om de verdere CO2-reductie van 10 procent te behalen. Met online dienstverlening, zoals de Rabobankieren App, kunnen klanten snel in contact komen met Rabobank. Deze praktijk brengt echter een hogere behoefte aan elektriciteit met zich mee, ook voor de medewerker, stelt de bank.

Lean & Green

Voor zijn inzet in duurzame mobiliteit is Rabobank door het netwerk Connekt beloond met de Lean & Green Award. Met dit initiatief hebben ruim vijfhonderd bedrijven zich tot doel gesteld om minimaal 20 procent CO2-reductie binnen vijf jaar te realiseren. Inmiddels is Lean & Green van Connekt en het ministerie van Infrastructuur en Milieu al toegepast in zes Europese landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Italië, Luxemburg en Spanje. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Rabobank | Foto: Richard Masoner, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen