CO2-taks inzet bij verkiezingen Australië

CO2-taks inzet bij verkiezingen Australië

05-08-2013 10:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een omstreden CO2-taks is het hete hangijzer als Australië op 7 september naar de stembussen gaat voor de parlementsverkiezingen.

Dit weekend maakte premier Kevin Rudd bekend wanneer de verkiezingen zullen worden gehouden. De CO2-taks leidde in 2010 nog tot het vertrek van Rudd als premier. In de tussentijd werd het land geregeerd door partijgenoot Julia Gillard, maar na een interne strijd is Rudd inmiddels weer terug. In combinatie met de slechte economie is er hevige druk om de CO2-taks af te schaffen.

De belasting op fossiele brandstoffen blijkt echter bijzonder doeltreffend. Een vorige week verschenen rapport toonde juist nog aan dat Australië er in is geslaagd zijn uitstoot van broeikasgassen de afgelopen tien jaar constant te houden, terwijl de economie groeide met 31 procent.

In januari zei Gillard overigens nog dat de verkiezingen op 14 september zouden worden gehouden. Rudd heeft de verkiezingen nu een week vervroegd.

Bron: NOS

Foto: Jim McFerran via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen