Natuurrampen doen winst Munich Re slinken

Natuurrampen doen winst Munich Re slinken

06-08-2013 08:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Duitse herverzekeraar Munich Re heeft de winst in het tweede kwartaal van dit jaar sterk zien dalen, als gevolg van aanzienlijk hogere claims door natuurrampen. Daaronder de overstromingen in Duitsland in het voorjaar.

Dat heeft het verzekeringsconcern dinsdag bekendgemaakt. De winst daalde met een derde, van €812 mln in het tweede kwartaal vorig jaar, tot €543 mln. Het resultaat werd met €314 mln gedrukt door de kosten van natuurrampen.

Over de eerste zes maanden van het jaar kwam de winst uit op ruim €1,5 mrd, 4,5 procent minder dan vorig jaar. Ondanks de winstval in het afgelopen kwartaal handhaaft Munich Re de winstdoelstelling van bijna €3 mrd voor heel 2013.

Munich Re is actief bezig met het risicomanagement van klimaatverandering. Zo heeft het bedrijf een gespecialiseerde klimaatafdeling. Een onderzoeker van deze afdeling zei eerder dat "de door mensen veroorzaakte toename in broeikasgassen bijdraagt aan de intensivering van hevige neerslag."

Bron: ANP

Foto: Robert Molinarius via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen