ASN Bank belegt 50 miljoen euro in groene EIB-obligaties

ASN Bank belegt 50 miljoen euro in groene EIB-obligaties

21-08-2013 09:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De ASN Bank belegt €50 mln in de nieuwe, groene obligaties van de Europese Investeringsbank (EIB). Daarmee financiert de EIB projecten op het gebied van wind- en zonne-energie en energie-efficiëntie.

Begin juli 2013 plaatste de EIB voor €650 mln zogeheten ‘Climate Awareness Bonds’. Met deze obligaties financiert de investeringsbank projecten die het klimaat ten goede komen. De voorwaarden die de EIB aan de projecten stelt, voldoen ook aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank.

De EIB is blij met de deelname van de ASN Bank. “De betrokkenheid van de ASN Bank betekent dat de projecten die we financieren, voldoen aan de strengste criteria. Goedkeuring door de ASN Bank is een veelzeggend signaal,” aldus Aldo M. Romani, bij de EIB verantwoordelijk voor het aantrekken van financiering.

De investering is ook het startsein voor engagement van de ASN Bank met de EIB. “Vroeger moesten we beleggingen in obligaties van de EIB per definitie afkeuren. We wisten immers niet of de EIB het geld wel volgens onze criteria zou investeren,” aldus Piet Sprengers, hoofd Duurzaamheidsbeleid en -Onderzoek van de ASN Bank. “De EIB investeert actief in duurzame energie en energiebesparing. Wij delen onze kennis en kunde daarover graag met de EIB.”

In een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven.nl zei Piet Sprengers al dat 'hoe eerder de fossiele sector verdwijnt, hoe beter’.

Foto: Mohamed Saeed via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen