Deutsche Bank ziet geen kansen meer in kolenindustrie

11-07-2016 12:25 | Door: Fitria Jelyta

De Deutsche Bank stapt af van investeringen in de kolenindustrie. Vanuit de financiële sector levert dit een grote bijdrage in de strijd tegen klimaatverandering.

Dat schrijft The New York Times. Zes senior experts van de bank op het gebied van investeringen in de kolen- en mijnbouwsector zijn overgestapt naar de New Yorkse investeerdersmaatschappij Jeffries.

Volgens de website Bloomberg heeft de Deutsche Bank geen plannen om deze senior experts te vervangen. Dit geeft aan dat de bank langzaam maar zeker afstapt van investeringen in kolenenergie, schrijft The New York Times.

Groene obligaties

In maart van dit jaar gaf het Duitse concern al aan niet langer te investeren in ondernemingen die bergtoppen verwijderen voor kolenwinning. Deze methode van kolenwinning voor energie is schadelijk voor het landschap en krijgt veel kritiek van milieuactivisten.

“De Deutsche Bank is voorstander van een evenwichtige totale energiemix die rekening houdt met de economische omstandigheden, alsmede het milieu en de gezondheid en veiligheid”, zegt een woordvoerder van de Deutsche Bank tegen The New York Times.

In 2015 heeft de Deutsche Bank de beleggingen in groene obligaties van € 200 mln naar € 1 mrd verhoogd. De bank maakte daarnaast bekend te investeren in de tienjarige groene obligaties van de Wereldbank. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The New York Times, Bloomberg | Foto: Beyond Coal & Gas, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen