Bijna $ 450 mln aan green bonds voor schone energie in China

16-07-2016 09:06 | Door: Fitria Jelyta

De New Development Bank maakt bekend 3 mrd yuan ($ 448,37 mln) aan green bonds in China uit te geven om schone energie en duurzame infrastructuur te financieren.

Dat schrijft de website Africa Investor. De ontwikkelingsbank die door de Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika (Brics) werd opgericht, wil hiermee de groene obligatiemarkt in China bevorderen. Onder meer Bank of China (BOC) en de China Development Bank (CDB) zijn verantwoordelijk voor het verdelen van de opbrengsten van de obligaties voor het financieren van duurzame projecten.

Internationale uitgifte groene obligaties

De groene obligaties hebben een looptijd van vijf jaar. Volgens Zhang Xin, adjunct-directeur van de People’s Bank of China, is 33 procent van de groene obligaties die wereldwijd zijn uitgegeven afkomstig uit Chinese instellingen. Eerder deze maand heeft BOC met de uitgifte van $ 3,03 mrd aan green bonds naar eigen zeggen de grootste internationale uitgifte aan de groene schuldpapieren mogelijk gemaakt.

De opbrengsten van de obligaties zijn bedoeld om milieuproblemen aan te pakken door duurzame projecten te financieren. Zo zou het geld worden besteed aan de productie en transmissie van hernieuwbare energie, de aanleg en ontwikkeling van afvalwaterzuiveringsinstallaties, de aanleg van nieuwe infrastructuur voor schoon transport en infrastructuur voor duurzaam waterbeheer.

Nederlandse green bonds

Volgens berekeningen van het Climate Bonds Initiative (CBI) is er tot nu toe in totaal $ 38,43 mrd (€ 34,77 mrd) aan groene obligaties over de hele wereld uitgegeven. Ruim € 3 mrd ($ 3,4 mrd) van de green bonds werd uitgegeven door Nederlandse organisaties. Bijna 50 procent van de opbrengsten wordt beschikbaar gesteld voor het financieren van hernieuwbare energie.

Daarnaast financieren de instellingen energie-efficiëntie, energiezuinige gebouwen en duurzaam landbouwgebruik met de opbrengsten van de uitgegeven green bonds. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Africa Investor | Foto: Matt Ryall, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen