ASN Bank financiert fonds tegen klimaatverandering

Hernieuwbare energie

18-07-2016 10:29 | Door: Fitria Jelyta

De ASN Bank steekt $ 25 mln in het Global Climate Partnership Fund (GCPF). Dit fonds financiert projecten die wereldwijd klimaatverandering tegengaan.

De investering van $ 25 mln moet het GCPF in staat stellen om op grotere schaal duurzame projecten te financieren, stelt de ASN Bank. Het GCPF heeft zich tot doel gesteld om te investeren in energiebesparingen en de vermindering van broeikasgasemissies. Zo moeten projecten op het gebied van energie-efficientie tenminste 20 procent uitstoot besparen.

Klimaatneutrale bank

Daarnaast financiert het fonds kleine en middelgrote projecten in ontwikkelingslanden, die de installatie en het gebruik van hernieuwbare energie bevorderen. Als voorbeeld noemt de ASN Bank zonnepanelen voor nomaden in Mongolië of verhoging van de energie-efficiëntie in de Bengaalse kledingindustrie. Door te financieren in het GCPF zegt de ASN Bank bij te dragen aan zijn missie om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

“In het huidige lage renteklimaat vormen investeringskansen als deze een interessant alternatief”, zegt Jort Bakker, hoofd duurzame financieringen bij de ASN Bank. “Maar daarnaast helpt het ons de CO2-uitstoot van onze activiteiten te verminderen. Dat past perfect binnen het DNA van de ASN Bank.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ASN Bank | Foto: Mike Linksvayer, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen