ASN Bank draagt bij aan duurzame ondernemersschool

Fawaka ondernemersschool

26-07-2016 09:50 | Door: Fitria Jelyta

De ASN Bank draagt bij aan de duurzame Fawaka ondernemersschool, die kinderen uit Amsterdamse wijken laat zien hoe zij duurzaam kunnen ondernemen.

De Fawaka ondernemersschool van de non-profitorganisatie Fawaka Nederland wil naar eigen zeggen kinderen in zomerscholen alles bijbrengen over duurzaamheid. Met dit programma kunnen kinderen uit drie Amsterdamse wijken een eigen fictief bedrijf oprichten als chocoladeproducent of duurzame kledingontwerper.

Zo ondersteunt de ASN Bank het programma Mode Ondernemers. Hierin kunnen de kinderen een eigen duurzame kledingcollectie maken van afgedankte kleding. Daarnaast kunnen de kinderen in het programma Choco Ondernemers duurzaam geproduceerde chocoladerepen ontwikkelen.

Bewuste keuzes maken

“Duurzaamheid gaat over hoe je omgaat met mensen en de omgeving, hier in Nederland en daarbuiten”, zegt Fawaka Nederland oprichter Thiëmo Heilbron, in een persbericht. “We willen de kinderen laten zien dat hun handelen impact heeft en dat ze bewuste keuzes kunnen maken. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers die niet alleen praten over problemen, maar er ook iets aan proberen te doen.”

Het Eerlijk T-shirt

Eerder maakte de ASN Bank bekend een T-shirt van duurzaam katoen te hebben ontwikkeld in samenwerking met ontwikkelingshulporganisatie Solidaridad. Met het Eerlijk T-shirt laten de organisaties naar eigen zeggen zien dat het mogelijk is om voor een gangbare prijs een eerlijk geproduceerd T-shirt te maken.

Dit shirt is gemaakt van duurzaam katoen en in elkaar gezet door arbeiders die onder gezonde omstandigheden en tegen een eerlijk loon kunnen werken, meldt Solidaridad. Het Eerlijk T-shirt is via Solidaridad te bestellen voor € 25 per stuk. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Fawaka Nederland | Foto: Fawaka Nederland (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen