VN: ‘ASN Bank scoort hoog op duurzaamheid’

euro's

12-08-2016 15:20 | Door: Fitria Jelyta

De ASN Bank is door de Verenigde Naties (VN) beloond met een hoge score voor zijn initiatieven om duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering.

De ASN Bank maakt sinds 2010 deel uit van de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI). Dit is een initiatief van de VN om duurzaamheidsdata als Environment, Social and Governance (ESG) grootschalig toe te passen in de financiële sector. Hiervoor hanteert de UNPRI zes principes die verschillende deelnemers aan het initiatief dienen toe te passen.

Op basis van een jaarlijkse rapportage over de duurzaamheid van zijn beleggingsfondsen, scoorde de ASN Bank hoog ten opzichte van andere beleggers die deelnemen aan UNPRI. Zo is de bank beloond voor het bepalen en toepassen van een eigen duurzaamheidsbeleid en voor de procedures die de bank toepast om dit beleid te waarborgen.

Duurzaamheid crowdfunden

Een voorbeeld van de duurzaamheidsinitiatieven van de ASN Bank is de lancering van een nieuw crowdfundingplatform, waarin de bank zes ondernemers in staat stelt om kapitaal te kunnen ophalen voor hun duurzame projecten. Met het platform Crowdfunding Voor de Wereld van Morgen (VDWVM) zegt de ASN Bank een podium te bieden aan projecten die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem.

Daarnaast beloont UNPRI de ASN Bank voor het feit dat de bank nooit ten koste van duurzame overwegingen de prioriteit aan financiële overwegingen geeft.

Maatschappelijk verantwoord investeren

Eerder beloonde UNPRI Kames Capital, de Britse vermogensbeheertak van Aegon Asset Management, op het gebied van duurzaam beleggen en transparante bedrijfsvoering. In het meest recente onderzoek van de UNPRI behaalde Kames Capital de hoogste score A+ voor maatschappelijk verantwoorde investeringen. Volgens Kames Capital heeft de UNPRI de vermogensbeheerder voor het tweede jaar op een rij met de hoogste score beloond. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ASN Bank | Foto: Images Money via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen