Banken openen deuren voor groene projecten

Banken openen deuren voor groene projecten

30-09-2013 12:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Banken gaan meer leningen verstrekken aan duurzame energieprojecten. Het ondertekenen van een Green Deal moet dit stimuleren.

Minister van Economische Zaken, Henk Kamp , bevestigt deze plannen samen met de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, Chris Buijink.

Voorheen liepen plannen om meer geld te stoppen in groene projecten vaak op niets uit wegens technische onzekerheden of door kleinschaligheid van het betreffende project.

 

Duurzame innovatie

 

Het initiatief dat vanmiddag start koppelt economische groei en duurzaamheid aan elkaar door geld bij de projecten te brengen. Hiermee wordt getracht de complicaties van voorheen te elimineren.

Een expertisecentrum moet dit mogelijk maken door samenwerking tussen banken en groene projecten te bevorderen. De overheid pakt het trage proces van vergunningen verlenen aan om sneller initiatieven van de grond te krijgen.

 

Green Deals

 

Green Deals zijn een initiatief van de overheid om duurzame ontwikkelingen de stimuleren. De rol van de overheid hierin is om deals te sluiten tussen organisaties en hierbij hulp te bieden.

De overheid geeft onder andere toegang tot kapitaal met een innovatiefonds en belastingvoordelen. Verder past het belemmerende regelgeving aan en steunt markten voor nieuwe groene energie.

 

 

Bron: NuZakelijk

Foto: Frankl.in via flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen